Dirigent

2015-05-02 Apollo Lustrumconert_1 WS 007Dick Verhoef begon op 12-jarige leeftijd met spelen op de hoorn en was al op 16-jarige leeftijd dirigent van een jongerenorkest waarmee hij speelde op braderieën, festivals en in kerken.

Zijn studie directie en hoorn volgde hij aan het Rotterdams conservatorium. Tijdens zijn studie werd hij remplaçant bij het Rotterdams Filharmonisch orkest. Hier werd hij muzikaal gevormd. Bernard Haitink, S.Ratlle , E.de Waart , K.Sanderling en M.Janssons waren dirigenten onder wie hij mocht spelen in mooie programma’s.

Op 22 jarige leeftijd werd hij kernlid van het Nederlands Blazers Ensemble. Met dit ensemble maakte hij vele concertreizen over de hele wereld, waaronder ook drie staatsbezoekconcerten in Thailand (Bangkok 2004), Turkije (Ankara 2007) en India (Delhi 2007). Op deze reizen maakte hij kennis met allerlei culturen, werden er masterclasses gegeven en dirigeerde hij het NBE in Mexico en Nieuw-Zeeland. Op 24-jarige leeftijd volgde zijn aanstelling als eerste hoornist bij het Noord Hollands Filharmonisch Orkest, thans Holland Symfonia genaamd.

Al vele jaren is hij werkzaam bij het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Dit ensemble begeleidt jonge componisten in de voorrondeconcerten die plaats vinden in heel Nederland. Vier winnaars mogen dan op 1 januari met het NBE hun werken uitvoeren op het Nieuwjaarsconcert.

Met al deze ervaringen is Dick een grote aanwinst voor het Delftsch Studenten Muziek Gezelschap “Apollo”. Kom een keer langs op een van onze concerten om het resultaat van deze samenwerking te beluisteren!